Η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας Β2Β για τη διαχείριση των δεκάδων χιλιάδων ειδών που διαθέτει, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα IT Projects που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο στην Διαμαντής Μασούτης ΑΕ.

«Η πλατφόρμα αναπτύσσεται πάνω στο Sharepoint με τη συμβουλευτική υποστήριξη της Microsoft και θα αποτελέσει ένα είδος ενδιάμεσου data warehouse μεταξύ του οργανισμού και των προμηθευτών του, επιτρέποντάς τους να διαχειρίζονται απευθείας τα είδη τους, εισάγοντας τις σωστές πληροφορίες (χαρακτηριστικά, barcodes, συσχετίσεις προϊόντων, βάρη και διαστάσεις, ημερομηνίες λήξεις κ.λπ.)» δηλώνει στο NetFAX ο Σάββας Τορτοπίδης, IT Manager της Διαμαντής Μασούτης ΑΕ. H ανάπτυξη της πλατφόρμας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μέσα στο Φεβρουάριο θα τρέξει πιλοτικά (για 1-2 μήνες) με επιλεγμένους προμηθευτές της εταιρείας, ώστε να γίνουν οι οποίες βελτιώσεις απαιτηθούν για να μπει σε πλήρη παραγωγική λειτουργία το Μάιο. Η πλατφόρμα θα τρέχει σε ένα υβριδικό περιβάλλον – με το μεγαλύτερο ποσοστό της να φιλοξενείται on-premise κι ένα μικρότερο ποσοστό να βρίσκεται στο Azure.

«Η B2B πλατφόρμα διαχείρισης ειδών θα αξιοποιηθεί και για άλλες υπηρεσίες του οργανισμού μας, όπως είναι η αποθήκευση και διανομή ειδών, βοηθώντας μας να αξιολογήσουμε σωστά το κόστος των logistics. Ακολούθως, θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε σωστά πλάνα δρομολόγησης, αποκομίζοντας οφέλη όπως είναι η έγκαιρη παράδοση των προϊόντων στα καταστήματα και η μείωση των λαθών κατά τις φορτώσεις και τις δρομολογήσεις» συμπληρώνει ο Σάββας Τορτοπίδης.
Πάνω στην πλατφόρμα Sharepoint η Διεύθυνση Πληροφορικής της Μασούτης σκοπεύει να αναπτύξει και άλλες εφαρμογές – όπως είναι το κτίσιμο ενός portal εσωτερικής εκπαίδευσης για τις διαδικασίες του οργανισμού – αξιοποιώντας τη μεγάλη επένδυση που έχει γίνει σε αυτό.

Τέλος, το scan and shop αποτελεί ένα ακόμα project το οποίο θα αναπτύξει και θα εξελίξει στο μέλλον η εταιρεία. Προς το παρόν το scan and shop καλύπτει μόνο το Δήμο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέσα στους 1-2 επόμενους μήνες θα επεκταθεί η χρήση του σ’ όλη την Ανατολική Θεσσαλονίκη. Mελλοντικά θα προστεθούν σε αυτό όλα τα είδη του οργανισμού  – και όχι μόνο του φυλλαδίου όπως σήμερα – ενώ η υπηρεσία θα διανθιστεί με e-shop και με λειτουργικότητα mobile shopping (εντός ή εκτός των καταστημάτων).