Η Ελένη Ραχανιώτου ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Microsoft το 2007, εργαζόμενη στο ελληνικό γραφείο, αρχικά ως υπεύθυνη της πλατφόρμας Visual Studio και της κοινότητας προγραμματιστών στην ελληνική αγορά για το τμήμα νέων τεχνολογιών της εταιρείας.

Στη συνέχεια ανέλαβε το τμήμα εξειδικευμένων λύσεων συνεργατών, ενώ το 2012 προήχθη σε Διευθύντρια Νέων Τεχνολογιών του ελληνικού γραφείου και μέλος της διοικητικής ομάδας. Το 2014 μετακινήθηκε στα κεντρικά της Microsoft στο Redmond για να αναλάβει την παγκόσμια διαχείριση λειτουργίας του τμήματος Νέων Τεχνολογιών της εταιρείας, αναφερόμενη στον παγκόσμιο Γενικό Διευθυντή του τμήματος και συμβάλλοντας στις παγκόσμιες αναδιοργανώσεις του τμήματος.

Τον Ιούλιο του 2017 το τμήμα άλλαξε δομή, αποκτώντας πιο έντονη τεχνολογική κατεύθυνση, συνεχίζοντας να δουλεύει με προγραμματιστές ανά τον κόσμο (συνεργάτες, πελάτες, startups, κορυφαία Πανεπιστήμια / τεχνολογικές σχολές, κοινότητες προγραμματιστών). Μετά τη συμβολή της σε καίριες οργανωτικές αλλαγές διεθνώς, από τον Σεπτέμβριο 2017 η Ελένη Ραχανιώτου ανέλαβε καθήκοντα Senior Director Στρατηγικής και Διοργάνωσης του τμήματος Νέων Τεχνολογιών (Commercial Software Engineering) παγκοσμίως, αναφερόμενη στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του τμήματος για όλες τις περιοχές ανά τον κόσμο.

«Στη νέα μου θέση αναλαμβάνω τα εξής καθήκοντα: να βοηθάω και να εξυπηρετώ μαζί με την program management ομάδα μου τα engineering groups του τμήματός μας σε όλο τον κόσμο ώστε να αναπτύσσουν καινοτόμο λογισμικό μαζί με ομάδες ανάπτυξης πελατών μας, συνεργατών, startups, κοινοτήτων Προγραμματιστών ανοιχτού λογισμικού και κορυφαίων Πανεπιστημιακών Σχολών Τεχνολογίας» δηλώνει στο NetFAX η Ελένη Ραχανιώτου,  περιγράφοντας τις αρμοδιότητές της στο νέο της ρόλο.