Για 2η συνεχή χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2017 (ECSC ’17).

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο την ανεύρεση, προσέλκυση και ανάδειξη μιας νέας γενιάς ταλέντων στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, μέσω μιας σειράς απαιτητικών δοκιμασιών.Ο διαγωνισμός αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), που λειτουργεί ως το κέντρο εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο διαγωνισμός ECSC ’17 θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2017 στη Μάλαγα της Ισπανίας, όπου η Ελλάδα θα συμμετέχει με μία 10μελή ομάδα, στοχεύοντας σε μια υψηλή διάκριση. Την οργάνωση και το συντονισμό της ελληνικής συμμετοχής για φέτος έχει αναλάβει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Για τη συγκρότηση της ελληνικής εθνικής ομάδας θα διεξαχθούν πανελλήνιοι προκριματικοί αγώνες στις 3 και 4 Ιουνίου 2017. Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους προκριματικούς αγώνες πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά στον ιστότοπο http://ecsc.gr/contact.html έως τις 29 Μαΐου 2017.