Σε μια περίοδο που πολλές ελληνικές επιχειρήσεις είναι αναγκασμένες να ζήσουν στη «μιζέρια» της ελληνικής πραγματικότητας, κάποιες, δυστυχώς μια ελάχιστη μειοψηφία, βλέπουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, έχοντας προβλέψει να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες που είναι ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η εταιρεία Neurosoft, η οποία αν και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου έχει την έδρα της στην Ελλάδα και οι μέτοχοι της είναι κυρίως Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ο ΟΠΑΠ με ποσοστό 30%.

Τα δύο προϊόντα αιχμής που διαθέτει η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι λογισμικά και αφορούν τους τομείς του στοιχηματισμού και του factoring. To BOLT, το οποίο χρησιμοποιεί ήδη η Lottomatica Roma (επίσης μέτοχος της Neurosoft με ποσοστό σχεδόν 17%) και είναι επίσης εγκατεστημένο στον ΟΠΑΠ, είναι σύμφωνα με τον N. Βασιλονικολιδάκης, Διευθύνων Σύμβουλο της Neurosoft. «μια ολοκληρωμένη λύση για τους operators στοιχημάτων, η οποία ενσωματώνει πατενταρισμένους αλγόριθμους και μπορεί να προστατέψει ή και να αυξήσει τα κέρδη τους, σε ένα περιβάλλον στοιχηματικού χρηματιστηρίου, όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα».

Εκτός από το BOLT, του οποίου η εμπορική διάθεση, λόγω της φύσης του λογισμικού και των μετόχων της Neurosoft,  έχει κάποιος περιορισμούς, η εταιρεία διαθέτει ολοκληρωμένη λύση και για τον τομέα του factoring. Σύμφωνα με τον  N. Βασιλονικολιδάκης, ο τομέας του factoring αναπτύσσεται με γρήγορο ρυθμό σε παγκόσμιο επίπεδο και αποκτά σημαντικό ειδικό βάρος στο πλαίσιο των εξελίξεων της ελληνικής οικονομίας.

Ένας τρίτος τομέας ανάπτυξης της εταιρείας είναι τα BI tools, τα οποία πρακτικά προκύπτουν ως ανάγκη εξέλιξης των προαναφερόμενων λογισμικών, αλλά παράλληλα μπορούν να βρουν πεδίο εφαρμογής και σε άλλους τομείς.

Για το 2009, ο τζίρος της Neurosoft βρέθηκε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά, κοντά στα 3,6 εκατ. ευρώ. Ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων έχει προέλθει από αγορές εκτός Ελλάδας και πρόθεση της Neurosoft είναι να αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 60% έως 70%.