Αξίζει να επενδύσει κανείς στην καινοτομία σε περίοδο κρίσης;

Tι το καινούργιο προσφέρει η IBM στο σύγχρονο CIO; Αυτά ήταν μερικά από τα βασικά ερωτήματα που απαντήθηκαν στη σημερινή ημερίδα που έλαβε χώρα στο ΑΙΤ (Athens Information Technology), στο πλαίσιο της οποίας η IBM παρουσίασε τις νέες δυνατότητες που ενσωματώνονται στα συστήματά της, αλλά και για τις συνολικές λύσεις υποδομής που προσφέρει, λύσεις ειδικά σχεδιασμένες για τη βέλτιστη εκμετάλλευση των δεδομένων, δομημένων και μη.

Στόχος είναι να δώσει η IBM τη δυνατότητα στους Διευθυντές Πληροφορικής να κάνουν περισσότερα πράγματα, με λιγότερα χρήματα, εκμεταλλευόμενοι το Smart Computing (το οποίο βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: Cloud Ready, Data Ready και Security Ready). Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Σπύρου Πουλίδα, Πρόεδρου και Διευθύνων Συμβούλου της IBM Ελλάδος, ο οποίος εστίασε στα πλεονεκτήματα που δίνει στη σύγχρονη επιχείρηση το Smarter Computing, αλλά και στο σημαντικό ρόλο που παίζει η τεχνολογία ως φορέας αλλαγής.

Ακολούθησε η ομιλία της Διδώς Πρεβεδούρου, Διευθύντριας Ερευνητικών Δραστηριοτήτων του ΑΙΤ, η οποία επικεντρώθηκε στο σημαντικό ερευνητικό έργο που επιτελείται στο ΑΙΤ. Ο Νίκος Μανιάτης, Διευθυντής Τομέα Συστημάτων και Τεχνολογίας της IBM Ελλάδος, αναφέρθηκε στα μεγάλα ποσά που επενδύει η IBM στην καινοτομία, και στο πώς η εταιρεία του εκμεταλλεύεται την καινοτομία για να μας οδηγήσει βέλτιστα στη νέα εποχή του computing. κολούθησαν οι παρουσιάσεις των νέων συστημάτων της εταιρείας, αλλά και case studies για τη χρήση αυτών των συστημάτων σε μεγάλες εταιρείες του εσωτερικού και εξωτερικού.