Τελικά, επιβεβαιώνονται οι φήμες ότι η Επιτροπή για θέματα ανταγωνισμού της Ε.Ε. θα απευθύνει τελικά κατηγορίες στην Intel, βασισμένες σε έρευνα που έχει ξεκινήσει από το 2001.

Σύμφωνα με την Ε.Ε. η εμπορική πολιτική της Intel  έβλαψε όλο αυτό το διάστημα τη θέση της AMD στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Ε. “αρχικά η Intel προσέφερε σημαντικές εκπτώσεις σε κατασκευαστές με την προϋπόθεση να κατασκευάζουν υπολογιστές μόνο με τους δικούς της επεξεργαστές”. Επιπλέον, και σύμφωνα πάντα με την Ε.Ε., “η Intel ζήτησε, παρέχοντας οικονομικά ανταλλάγματα, από σημαντικό Original Equipment Manufacturer να καθυστερήσει την παραγωγή συστημάτων που θα χρησιμοποιούσαν επεξεργαστές της AMD, ενώ στη συνέχεια προσέφερε σημαντικές εκπτώσεις σε αυτόν τον κατασκευαστή για να χρησιμοποιεί μόνο επεξεργαστές της Intel”. Η Intel έχει 8 εβδομάδες για να απαντήσει στις νέες κατηγορίες και στη συνέχεια θα της δοθεί η δυνατότητα ακρόασης από την Επιτροπή.

H Intel σε ανακοίνωσή της αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει “είμαστε απογοητευμένοι από το γεγονός ότι η Επιτροπή αποφάσισε να μας απευθύνει νέες κατηγορίες. Πιστεύουμε ότι η στάση αυτή δείχνει ότι η Επιτροπή υποστηρίζει την AMD, η οποία υποστηρίζει ότι η Intel δεν πρέπει να προσφέρει χαμηλότερες τιμές που τελικά οδηγούν σε όφελος του καταναλωτή”.