Τα τελευταία δύο χρόνια η διοίκηση του Ομίλου Θ.ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ έχει πάρει τη στρατηγική απόφαση να αναβαθμίσει τα πληροφοριακά της συστήματα.

Στο πλαίσιο έχουν υλοποιηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από σημαντικά IT Projects. «Αρχικά εστιάσαμε στις πληροφοριακές υποδομές, υλοποιώντας έργα οπτικών ινών, δικτύων, Wi-Fi, VPN. Για το σκοπό αυτό αναβαθμίσαμε όλες τις δικτυακές μας συνδέσεις και στα 17 sites στα οποία έχει παρουσία ο Όμιλος με οπτικές ίνες, bond ADSL και ασύρματα link. Σε αυτή τη λογική σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα VPN, το οποίο εμπεριέχει όλα τα προηγούμενα» δηλώνει στο NetFAX ο Βασίλης Κλαπαύτης, IT Director της Θ.ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ.

Για τα βασικά τμήματα αναβάθμισης των δικτυακών συνδέσεων του ο Όμιλος συνεργάστηκε με την Vodafone και την Space Hellas, ενώ σε ένα σημείο που υπήρχε πρόβλημα και με την οπτική ίνα και με την ασύρματη σύνδεση, έγινε bonding ΑDSL γραμμών με τη λύση comBOX της Protonyx. To project αναβάθμισης των δικτυακών υποδομών ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο, ενώ θα εξελίσσεται συνεχώς, έχοντας ως στόχο τη μετάβαση από ασύγχρονες συνδέσεις σε συμμετρικές.

Έχοντας αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό τις δικτυακές του υποδομές, ο Όμιλος συνεχίζει με την αναβάθμιση των επιχειρηματικών εφαρμογών του. Το πρώτο βήμα έγινε με την εφαρμογή Pylon HRM της EpsilonNET για τη διαχείριση προσωπικού και μισθοδοσίας, η εγκατάσταση της οποίας ολοκληρώθηκε το Ιανουάριο και τώρα είναι live. Αυτήν την περίοδο η Διεύθυνση Πληροφορικής του Ομίλου δημιουργεί το blueprint για την εγκατάσταση ενός advanced ERP, πάνω στο οποίο θα «κουμπώνουν» διαφορετικά πληροφοριακά συστήματα  (CRM, MPS/MRP, Κύκλωμα Συντήρησης Μηχανημάτων στα εργοστάσια του Ομίλου, Sales Force Automation, Hospitality PMS κ.λπ.) του Ομίλου.

Γι’ αυτόν τον σκοπό  έχει επιλεγεί το Entersoft Business Suite.  «Με την ολοκλήρωση του blueprint, υπάρχει το ετήσιο πλάνο για την υλοποίηση των απαραίτητων συστημάτων, πριν πάει live, και ένα διετές για την συμπλήρωση και των υπολοίπων συστημάτων, σε όλες τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων του Ομίλου» συμπληρώνει ο Β. Κλαπαύτης.

Τα συστήματα οργάνωσης & λειτουργίας με επίκεντρο το ERP θα υλοποιηθούν για όλο τον όμιλο και για την ξενοδοχειακή μονάδα στα Ιωάννινα όπου θα εγκατασταθεί ολοκληρωμένο PMS. Στρατηγική απόφαση του Ομίλου είναι να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό και η Διεύθυνση Πληροφορικής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνεργασία με ελληνικές εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού.