Την πλατφόρμα ανάπτυξης cloud Bluemix προκειμένου να εισάγει cognitive δυνατότητες και εμπειρίες στο κοινό που παρακολουθεί τους αγώνες τένις του τουρνουά US Open, χρησιμοποιεί η IBM σε συνεργασία με την United States Tennis Association (USTA).

Συγκεκριμένα, η “Μεγάλη Γαλάζια” χρησιμοποιεί την Bluemix ώστε να φέρει ενώπιον του US Open τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της cognitive computing τεχνολογίας Watson. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η IBM έχει φέρει την τεχνολογία Watson στο συγκεκριμένο τουρνουά τένις κατά την τελευταία διετία, ωστόσο πάντοτε βρισκόταν στο παρασκήνιο. Από φέτος, όμως, την εισήγαγε απευθείας στο κοινό. Μεταξύ άλλων, οι τελευταίοι μπορούν να αξιοποιήσουν τη νέα cognitive concierge εφαρμογή με χαρακτηριστικά που βασίζονται στο Watson, μέσω της οποίας θα βελτιωθεί εντυπωσιακά η εμπειρία που βιώνουν οι θεατές onsite και δη στους αγωνιστικούς χώρους του Billie Jean King National Tennis Center όπου και διεξάγονται οι αγώνες του τουρνουά.

Μια ακόμη φορητή εφαρμογή που εμφανίζει αυξημένο ενδιαφέρον είναι αυτή με την ονομασία Guest Services που ενσωματώνει ένα εργαλείο αναζήτησης και ανακάλυψης που στηρίζεται σε Watson και το οποίο με τη σειρά του επιτρέπει στους φιλάθλους να πραγματοποιούν ερωτήσεις σε φυσική γλώσσα και να λαμβάνουν απαντήσεις για ένα ευρύ πεδίο ζητημάτων του τουρνουά, συμπεριλαμβανομένων οδηγιών μεταφοράς και συγκοινωνιών, προτάσεις για φαγητό και ποτό, επιτόπιες υπηρεσίες κ.ά.