Η Λεόντειος Πατησίων εγκατέστησε την πλατφόρμα edu4Schools του ΕΠΑΦΟΥ, στο πλαίσιο αξιοποίησης της ενοποίησης των διάσπαρτων και συχνά ετερογενών βάσεων δεδομένων που προϋπήρχαν στο σχολείο μέσω της εφαρμογής ενός πληροφοριακού συστήματος βασισμένου σε στοιχεία που αντλούνται από αυτή την ενοποίηση.

Το σύστημα αυτό είχε ως κύρια προδιαγραφή την παροχή της δυνατότητας σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να διεξάγουν ηλεκτρονικά ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών και διαχειριστικών διεργασιών, με ένα μοναδικό κωδικό, σε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον, διαμέσου οποιασδήποτε συσκευής συνδεδεμένης στο διαδίκτυο. Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε το Σεπτέμβριο και ολοκληρώθηκε μετά από ένα τετράμηνο σταδιακών παραμετροποιήσεων, προσαρμογών και εκπαιδεύσεων. Πλέον η εκπαιδευτική ψηφιακό πλατφόρμα λειτουργεί σε πλήρεις ρυθμούς και όλα τα modules της έχουν παραμετροποιηθεί.

«Η υλοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας edu4Schools στη Λεόντειο Πατησίων ήταν για όλη την ομάδα του ΕΠΑΦΟΥ ένα ιδιαίτερα απαιτητικό, αλλά και συγχρόνως ένα γεμάτο προκλήσεις έργο» επεσήμανε στο NetFAX ο Γενικός Διευθυντής του ΕΠΑΦΟΥ, Χρήστος Χαλδαιόπουλος, «καθώς εμπλέκεται σε αυτό μεγάλο πλήθος εκπαιδευτικών, αλλά και διοικητικών συνεργατών του σχολείου. Το αποτέλεσμα δικαίωσε πλήρως όλους μας καθώς η Λεόντειος Πατησίων προσφέρει πλέον σε γονείς και μαθητές ψηφιακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας». Σύμφωνα, δε, με τη Γενική Διευθύντρια του σχολείου, Άγγελα Σεστρίνη, «το edu4Schools δεν είναι απλά μια διαχειριστική εφαρμογή, αλλά ένας εντελώς καινούριος τρόπος λειτουργίας του σχολείου».