Τα σχέδιά της να επεκτείνει τις παροχές των cloud υπηρεσιών της στα Γαλλικά datacenters κατά τη διάρκεια του ερχόμενου έτους γνωστοποίησε η Microsoft.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εταιρεία (έπειτα από τις Google και Amazon Web Services-AWS) η οποία τις τελευταίες ημέρες αποφάσισε να ενισχύσει την παρουσία της στη Γηραιά Ήπειρο. Όπως ανέφερε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, η ηγέτιδα εταιρεία λογισμικού έχει υπερδιπλασιάσει την cloud χωρητικότητά της στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, έχει επενδύσει κάτι παραπάνω από €2,6 δισεκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή αγορά των υπηρεσιών cloud μέχρι σήμερα.

“Συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά ποσά στην υποδομή cloud προκειμένου να ανταποκριθούμε στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση που προέρχεται εκ μέρους των Ευρωπαίων πελατών και συνεργατών μας”, σημείωσε ο κ. Nadella. Ήδη, η Microsoft διαθέτει datacentre hubs στην Αγγλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, την Αυστρία και τη Φιλανδία. Το Microsoft Azure -αυτή τη στιγμή- είναι διαθέσιμο στους Ευρωπαϊους πελάτες της από τα datacenters που διαθέτει στην Αγγλία και τη Γερμανία. Όσο για τις cloud λύσεις της εταιρείας, διατίθενται σε 30 γεωγραφικές περιοχές σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ 36 ακόμη αναμένεται να ακολουθήσουν.