Νέα δικαστική αγωγή αναμένεται εναντίον της Google στη Γερμανία μετά την άρνηση της εταιρείας να υπογράψει έγγραφο με τους καταναλωτικούς οργανισμούς της χώρας για προσωπικές απαντήσεις στους πελάτες της μέσω email.

Τον προηγούμενο μήνα η Google έλαβε την τελευταία προειδοποίηση από την Ομοσπονδία Γερμανικών Οργανώσεων Καταναλωτών, στην οποία αναφέρεται ότι η Google έπρεπε μέχρι τις 6 Μαΐου να παρέχει υπηρεσίες προσωπικής απάντησης στα αιτήματα των πελατών της μέσω email και όχι με αυτόματες απαντήσεις. Επιπλέον, η Ομοσπονδία ανέφερε ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη.

Με την άρνηση της Google να απαντάει προσωπικά στα email των πελατών της παραβιάζεται ο νόμος που απαιτεί από τις επιχειρήσεις να παρέχουν άμεση εξυπηρέτηση στους πελάτες της. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Ομοσπονδία κέρδισε υπόθεση εναντίον της Apple σε δικαστήριο του Βερολίνου που αποφάσισε ότι η Apple παραβιάζει τους γερμανικούς νόμους περί προστασίας των δεδομένων ζητώντας από τους χρήστες την καθολική τους συναίνεση σχετικά με την πολιτική της για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.