Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των Η.Π.Α. ανακοίνωσαν την κοινή προσπάθειά του να εξασφαλίσουν ότι οι επιχειρήσεις προστατεύουν τα δεδομένα των πελατών τους.

Η Επιτροπή Εμπορίου με επιστολή της σε παρόχους mobile επικοινωνιών και επικαλούμενη «έναν αυξανόμενο αριθμό ευπαθειών… που απειλούν την ασφάλεια των συσκευών των χρηστών, αλλά και όλα τα προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα σε αυτές», ρωτά το πώς οι πάροχοι αντιμετωπίζουν αυτές τις ευπάθειες. Παράλληλα, ζήτησε από 8 κατασκευαστές mobile συσκευών να απαντήσουν σε μία λεπτομερή σειρά ερωτήσεων για το πώς αναβαθμίζουν την ασφάλεια των συσκευών και πώς κρατούν ενήμερους τους πελάτες για τις αναβαθμίσεις αυτές.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο Διευθυντής του FBI, James Comey, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι θα συνεχίσει να ασκεί προσφυγές ώστε να αναγκάσει εταιρείες όπως η Apple να παρέχουν στις αρχές πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών τους. Επομένως, μία ομάδα κυβερνητικών υπηρεσιών πιέζει τις εταιρείες να κάνουν περισσότερα για την προστασία των δεδομένων των πελατών τους, ενώ μία άλλη ομάδα πιέζει τις ίδιες εταιρείες να δώσουν πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών τους!