Το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε εκδήλωση βράβευσης του Λουκά Παπαδήμου από το ΙΟΒΕ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε σε επτά τομείς / κλάδους πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχθεί η αναπτυξιακή πορεία της χώρας. «Πρέπει να οραματιστούμε το που θέλουμε να οδηγήσουμε την πατρίδα μας και να καταστρώσουμε ένα αξιόπιστο στρατηγικό σχέδιο για το πώς θα πετύχουμε το όραμα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Μέσα στους επτά τομείς, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες. «Οι ελληνικές εταιρείες που εξειδικεύονται στην πληροφορική, τις τηλεπικοινωνίες και τις νέες τεχνολογίες είναι ένα κομμάτι τις ελληνικής αγοράς με πολύ σοβαρές δυνατότητες για διεθνή επέκταση.

Η Ελλάδα στο μέλλον μέσα από συγκέντρωση δυνάμεων μπορεί να δημιουργήσει διεθνείς πρωταθλητές και σε αυτόν τον κλάδο. Παρά την πρωτοφανή κρίση, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία στη χώρα μας παραμένουν ζωντανές, δημιουργούν υποδομές και νέες θέσεις εργασίας. Πράγματι, μέσα στην κρίση, 100 μεγάλες επιχειρήσεις υλοποίησαν επενδύσεις της τάξης των 12 δις. ευρώ.

Πάνω από 200 καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες υποβλήθηκαν σε σχετικούς διαγωνισμούς καινοτομίας που διοργάνωσαν ο ΣΕΒ με τη Eurobank, ενώ πάνω από διακόσιες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σήμερα σε τεχνολογίες αιχμής σε διάφορους τομείς της οικονομίας». Όσο για τους υπόλοιπους τομείς, ο υπουργός έδωσε έμφαση στην ενέργεια, την ελληνόκτητη ναυτιλία, τη διακίνηση αγαθών, την τουριστική βιομηχανία, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τον αγροτικό τομέα / βιομηχανία τροφίμων και ποτών.