Η Alcatel-Lucent ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση μιας πλατφόρμας νέας γενιάς για τις εφαρμογές Ευφυούς Δικτύου (Intelligent Network – IN) του ΟΤΕ.

Η λύση βασίζεται στην Open Service Platform (OSP) A8690 της Alcatel-Lucent, μία ανοικτή και επεκτάσιμη πλατφόρμα, η οποία μπορεί να ενσωματωθεί σε υπάρχοντα δίκτυα ανεξαρτήτως τεχνολογίας. Στη λύση περιλαμβάνεται, επίσης, η Σουίτα εφαρμογών Instant Convergent Charging Suite (ICC), η οποία δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές να πραγματοποιούν κλήσεις από οποιοδήποτε σημείο του δικτύου μέχρι να εξαντληθούν οι μονάδες που αντιστοιχούν σε κάποιο προπληρωμένο ποσό.

Επιπλέον, η εφαρμογή Flexible Routing & Charging (FRC) επιτρέπει στους παρόχους να προσφέρουν υπηρεσίες φωνής τόσο με τον κλασικό τρόπο δρομολόγησης και χρέωσης, όσο και νέες καινοτομικές υπηρεσίες όπως, π.χ., το televoting, το Internet callback, η φιλοξενία κέντρων εξυπηρέτησης πελατών (hosted contact center) και οι προσωπικές καθολικές τηλεφωνικές υπηρεσίες (universal personal telephony).

Τέλος, ο ενσωματωμένος server SRP, εξασφαλίζει ένα φιλικό περιβάλλον υποστήριξης IVR και φωνητικών εντολών για υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.