Η Alcatel-Lucent και η China Mobile πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη βιντεοκλήση από κινητό τηλέφωνο μέσω ευρυζωνικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία 4G LTE.

Η κλήση συνέδεσε ένα ομοίωμα εσωτερικού αυτοκινήτου στη Σαγκάη με ένα από τα γραφεία της Alcatel-Lucent στο Νιού Τζέρσεϋ. Το όλο εγχείρημα αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στη διαδικασία δημιουργίας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών επόμενης γενιάς.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία lightRadio της Alcatel-Lucent, η οποία δίνει στον πάροχο κινητών επικοινωνιών την ευελιξία να προσαρμόσει το δίκτυο του στην όλο και μεγαλύτερη ζήτηση για υπηρεσίες mobile video ή άλλες εξίσου απαιτητικές εφαρμογές, το ‘LTE Connected Car’*, ένα ειδικά εξοπλισμένο όχημα το οποίο κυκλοφορούσε στους δρόμους της Σαγκάης όντας συνδεδεμένο με το δοκιμαστικό δίκτυο τέταρτης γενιάς (TD-LTE) της China Mobile συνδέθηκε μέσω βιντεοκλήσης με το κέντρο επίδειξης της Alcatel-Lucent Shanghai Bell στη Σαγκάη, αλλά και με τα κεντρικά γραφεία των Alcatel-Lucent Bell Labs στο Mάρεϊ Χίλ του Νιού Τζέρσεϋ.