Η Apple αποτελεί την κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία client PC σε επίπεδο πωλήσεων που έλαβαν χώρα σε διεθνές επίπεδο κατά τη διάρκεια του δ’ τριμήνου του περασμένου έτους, εκθρονίζοντας την Hewlett Packard σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης που διενήργησε η Canalys.

Σύμφωνα με την τελευταία, η Apple διέθεσε κάτι παραπάνω από 15 εκατομμύρια iPad και 5 εκατομμύρια Mac PCs, αντιπροσωπεύοντας μερίδιο αγοράς της τάξεως του 17% από τις συνολικές πωλήσεις 120 εκατομμυρίων client PCs σε παγκόσμιο επίπεδο κατά το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Συνολικά η αγορά των client PC, στην οποία και συμπεριλαμβάνονται desktop και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, netbooks και tablet PCs, σημείωσε ανάπτυξη 16% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν συνυπολογιστούν οι πωλήσεις των pads, τότε οι πωλήσεις της παγκόσμιας αγοράς των client PC εμφάνισε μείωση της τάξεως του 0,4%.

Τέλος, στις εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη τετράδα της σχετικής κατάταξης με βάση τις πωλήσεις client PCs, μόνο η Lenovo κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς (2%).