Τα σχέδια της, τις λύσεις και τα προϊόντα που προσφέρει στην ελληνική αγορά για τις επιχειρήσεις παρουσίασε η Canon Greece στο πλαίσιο ενός press round table που έλαβε χώρα σήμερα στην Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης, η Canon Greece –  η οποία έχει επωμιστεί το business development της εταιρείας στη χώρα μας διαθέτοντας όλα τα προϊόντα και λύσεις της μέσα από τους διανομείς της και το δίκτυο μεταπωλητών τους –  αποκτά επίσημα από το 2017 και την εποπτεία των business λύσεων για την ελληνική αγορά.

Παράλληλα προσθέτει στους διανομείς την Westnet η οποία μαζί με την InfoQuest θα διαθέτουν το σύνολο των καταναλωτικών προϊόντων της εταιρείας στην ελληνική αγορά, αλλά και λύσεις MPS σε μικρότερες εταιρείες (εξειδικεύοντας ένα μέρος του δικτύου τους σε μεταπωλητές γι’ αυτό το κομμάτι της αγοράς). Η Intersys θα συνεχίσει να αποτελεί το διανομέα και premium partner της Canon για τα προϊόντα και τις λύσεις business, υλοποιώντας μεγαλύτερα και πιο απαιτητικά έργα MPS.

Επιπλέον, η Canon Ελλάδας ανακοίνωσε την ανάθεση της τεχνικής υποστήριξης των καταναλωτικών προϊόντων σε νέους συνεργάτες: συγκεκριμένα, η υποστήριξη των φωτογραφικών προϊόντων ανατίθεται στην Camera Repair, ενώ η υποστήριξη των προιόντων εκτύπωσης στην InfoQuest. Για τα προϊόντα που αφορούν επιχειρησιακές λύσεις, η τεχνική υποστήριξη εξακολουθεί να παρέχεται από την Intersys.Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε κι ένα insights report της Canon που αφορούσε μια μελέτη της εταιρείας σε μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή (που περιλάμβανε και τη κεντροανατολική Ευρώπη), από την οποία βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για τις λύσεις MPS, ενώ παρουσιάστηκε και το case study υλοποίησης λύσης MPDS στην Beiersdorf Hellas, ένα έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και που θα αποτελέσει πιλοτικό project και για την εφαρμογή ενός αντίστοιχου συστήματος για τα γραφεία της Beiersdorf  σε όλον τον κόσμο.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της Canon Greece, ο Δρόσος Δρόσος, Canon Business Development Manager, ανέφερε ότι τα έσοδα φέτος αγγίζουν τα 25 εκατ. ευρώ (+20% σε σχέση με πέρσι), συμπληρώνοντας ότι η Canon Greece κατέχει τη δεύτερη θέση (σε τζίρους) για την περιοχή της κεντροανατολικής Ευρώπης, η οποία περιλαμβάνει 25 χώρες. Στόχος της Canon Greece για το 2017 είναι η αύξηση του τζίρου της κατά 15% στο σύνολο της αγοράς (business και consumer προϊόντα και λύσεις).