Η Cisco παρουσίασε έναν πιο απλό τρόπο ώστε οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά Internet που θα είναι περισσότερο «οπτικό», ασύρματο και εικονικό.

Η Cisco ανακοίνωσε μεγάλες βελτιώσεις στην Cisco Aggregation Services Router 9000 Series (ASR 9000), η οποία θα θέσει νέα κριτήρια του κλάδου και θα αυξήσει κατά πολύ τις δυνατότητες της επόμενης γενιάς του Internet. Το ASR 9000 System θα προσφέρει μία νέα εμπειρία στους πελάτες, νέες ευκαιρίες για έσοδα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, καθώς και νέους τρόπους συνεργασίας μέσα στον χώρο εργασίας.

Η Cisco προβλέπει ότι οι συσκευές που θα είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο θα είναι περισσότερες από 15 δισ., δηλαδή δύο φορές ο πληθυσμός της Γης, μέχρι το 2015. Στην πέμπτη ετήσια Cisco Visual Networking Index (VNI) Forecast (2010-2015), η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα, η εταιρεία δήλωσε ότι ο συνολικός όγκος δεδομένων που διακινούνται μέσω Internet σε παγκόσμιο επίπεδο θα τετραπλασιαστεί μέχρι το 2015 και θα φτάσει τα 966 exabytes το έτος.