Η Cisco παρουσίασε σήμερα ένα ολοκληρωμένο σύστημα desktop virtualization και λύσεις, από τη Cisco και κορυφαίους κατασκευαστές virtualization, οι οποίες υποστηρίζουν τη Συνεργασία, τα Δίκτυα χωρίς Περιορισμούς και το Κέντρα Δεδομένων.

Το σύστημα, που ονομάζεται Cisco Virtualization Experience Infrastructure (VXI), έρχεται να απαντήσει στο πρόβλημα που δημιουργούν οι πολλές διαφορετικές λύσεις στην ανάπτυξη virtual desktop. Επίσης, βελτιώνει το desktop virtualization για πολυμέσα και βίντεο.

Το Cisco VXI βοηθάει τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τα κύρια εμπόδια που δεν τις αφήνουν να αποκτήσουν τα οικονομικά οφέλη, την ασφάλεια δεδομένων και την ευελιξία για το εργατικό δυναμικό η οποία προσφέρεται από το desktop virtualization, χωρίς να μειώνεται η εμπειρία του χρήστη ή η ικανότητα για ενσωμάτωση δυνατοτήτων συνεργασίας μέσω πολυμέσων και βίντεο. Εξάλλου, το Cisco VXI συμβάλλει στη μείωση του συνολικού κόστους κτήσης (TCO) των λύσεων desktop virtualization, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των virtual desktops που μπορεί να φιλοξενήσει ένας server.

Επίσης, η Cisco παρουσίασε σήμερα δύο συσκευές zero client, ειδικά σχεδιασμένες ώστε να δίνουν σε όλους τους χρήστες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα οφέλη του desktop virtualization, χωρίς να μειώνεται η δυνατότητα συνεργασίας, με πολυμέσα που διαθέτουν τα υψηλής ανάλυσης PC. Η Cisco ανακοίνωσε ακόμη ότι το Cisco Cius business tablet θα μπορεί να λειτουργεί σε περιβάλλοντα virtual desktop μέσω της εισαγωγής των -πρόσφατα σχεδιασμένων- εφαρμογών client από τις Citrix, VMware και Wyse.