Η Cisco γνωστοποίησε την πρόθεσή της να εξαγοράσει την ιδιωτική εταιρεία newScale Inc., πάροχο στο χώρο των εφαρμογών λογισμικού που προσφέρουν έναν κατάλογο υπηρεσιών και ένα portal αυτοδιαχείρισης, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις Πληροφορικής να επιλέγουν και να αναπτύσσουν γρήγορα υπηρεσίες cloud μέσα στην ίδια την επιχείρησή τους.

Με έδρα το Σαν Ματέο στην Καλιφόρνια, η newScale δίνει σε εταιρικούς πελάτες και επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την προμήθεια των δικών τους συστημάτων και υποδομής, όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Η στρατηγική της Cisco για το cloud είναι να χρησιμοποιήσει το δίκτυο ως πλατφόρμα για τη δημιουργία και χρήση τόσο του cloud όσο και των υπηρεσιών του. Η newScale θα υλοποιήσει και θα επεκτείνει το υφιστάμενο λογισμικό που προσφέρουν η Cisco και οι συνεργάτες της για τη διαχείριση και αυτοματοποίηση της Πληροφορικής και του cloud.

Οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη.
Η εξαγορά υπόκειται στους όρους της συμφωνίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2011 της Cisco. Με το κλείσιμο της εξαγοράς, η ομάδα της newScale θα αναφέρεται στην Cisco Advanced Services.