Η Cisco και η Living PlanIT γνωστοποίησαν τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας και την υπογραφή μίας συμφωνίας–πλαισίου με στόχο την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων διαχείρισης της πόλης, μέσω της χρήσης τεχνολογίας δικτύωσης, και τη δημιουργία βιώσιμων συνθηκών διαβίωσης σε ένα αστικό περιβάλλον.

Η συνεργασία ανάμεσα στη Cisco και στη Living PlanIT βασίζεται σε ένα κοινό όραμα αναμόρφωσης κοινοτήτων και επιτάχυνσης της καινοτομίας στο αστικό περιβάλλον.

Στόχος της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι να γίνει η PlanIT Valley, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Paredes στη Βόρεια Πορτογαλία, η μεγαλύτερη περιοχή βιώσιμης ανάπτυξης της Ευρώπης, αναπτύσσοντας λύσεις Cisco Smart+Connected Communities. Η Living PlanIT ονόμασε τη Cisco master planner στον σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την PlanIT Valley. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα εξετάσουν την ενσωμάτωση της πλατφόρμας Living PlanIT στην τεχνολογία δικτύωσης της Cisco.

Αποτέλεσμα της σημερινής ανακοίνωσης είναι ότι οι δύο εταιρείες προχωρούν ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία μίας ζώνης καινοτομίας και ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στην PlanIT Valley στην πόλη Paredes. Αρχικά, η Living PlanIT θα συνεργαστεί με τον τομέα υπηρεσιών (services organization) της Cisco για να αναπτύξει ένα σχέδιο για την εφαρμογή της τεχνολογίας Smart+Connected Communities στην PlanIT Valley.