Η Clearwire Corporation, πάροχος 4G ασύρματων ευρυζωνικών υπηρεσιών στις Η.Π.Α. και η Ericsson ανακοίνωσαν επταετή συμφωνία για υπηρεσίες διαχείρισης που θα «μεταφέρει» την καθημερινή διαχείριση του δικτύου 4G της Clearwire στην Ericsson και θα επιτρέπει στην Clearwire την αποτελεσματική λειτουργία και τη μείωση του κόστους λειτουργίας.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη συνεργασία η Clearwire διατηρεί την ιδιοκτησία όλων των περιουσιακών στοιχείων του δικτύου και την πλήρη ευθύνη για την τεχνολογία μελλοντικά και τις αποφάσεις στρατηγικής, ενώ η Ericsson θα είναι υπεύθυνη για το μηχανικές εργασίες στο δίκτυο, τη λειτουργία και τη συντήρηση του, συμπεριλαμβανομένης 24ωρης παρακολούθησης του, end-to-end engineering, ανεφοδιασμού και καθημερινής συντήρησης.

Ακόμα, η Clearwire θα παραμείνει το βασικό σημείο επαφής για όλες τις συναλλαγές με τους πελάτες, τους συνεργάτες χονδρικής και τους πωλητές εξοπλισμού. Τέλος, περίπου 700 εργαζόμενοι της Clearwire αναμένεται να ενταχθούν στην Ericsson σε περιοχές των Η. Π. Α μέχρι τα μέσα του 2011.