Υπεγράφη χθες η συμφωνία της εξαγοράς της Telemobil (Zapp) στη Ρουμανία, από τον Όμιλο της Cosmote. Τη συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους της Cosmote, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Μιχάλης Τσαμάζ και εκ μέρους του Πωλητή, μέλους του ομίλου Saudi Oger, ο Corporate Finance Director, Nadim Akkawi.

Το τίμημα για την εξαγορά των μετοχών της Zapp αναμένεται να ανέλθει σε 61 εκατ. ευρώ περίπου (Equity Value), ενώ η Cosmote θα αναλάβει τα δάνεια και τις λοιπές υποχρεώσεις της Zapp, που ανέρχονται σε περίπου  146 εκατ. ευρώ και αφορούν κυρίως στην ανάπτυξη δικτύου 3G και CDMA της εταιρείας. Ως σύμβουλοι της Cosmote για τη συναλλαγή ενήργησαν οι οίκοι Citigroup Global Markets Limited (CITI) και N M Rothschild and Sons Limited.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote, Μιχάλης Τσαμάζ, σχολίασε σχετικά: “Mε τη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα, ανοίγει ένας νέος κύκλος ανάπτυξης και διεύρυνσης της πελατειακής βάσης για την Cosmote Ρουμανίας, καθώς η εταιρεία αποκτά άδεια και υποδομές 3ης γενιάς και CDMA που της δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρει στη ρουμανική αγορά πρωτοποριακές υπηρεσίες δεδομένων, αλλά και φωνής”.