Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η Dell δέχθηκε δύο ακόμη προσφορές σχετικά με τα σχέδια εξαγοράς της, από την ιδιωτική εταιρεία μετοχικού κεφαλαίου Blackstone και οντότητες που σχετίζονται με τον επενδυτή Carl Icahn.

Μία επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών έφτασε στο συμπέρασμα ότι και οι δύο προσφορές θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ανώτερες προτάσεις, όπως προσδιορίζεται υπό τους όρους των υφιστάμενης συμφωνίας συγχώνευσης. Επίσης, ο Michael Dell, ιδρυτής της εταιρείας, δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να διερευνήσεις την πιθανότητας συνεργασίας με τρίτους σχετικά με εναλλακτικές προτάσεις εξαγοράς.

Η Dell και η Silver Lake σκοπεύουν να προσφέρουν 24,4 δις. δολ., 13,65 δολ/μετοχή για την εξαγορά, ενώ η Blackstone θα μπορούσε να δώσει στους μετόχους την επιλογή να λάβουν είτε μετρητά είτε μετοχές, με την κάθε μία να αγγίζει τα 14,25 δολ. Από την άλλη, ο όμιλος Icahn επιθυμεί να αποκτήσει το 58% των μετοχών της Dell, προσφέροντας 15 δολ/μετοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος κατέχει ήδη 80 εκατ. μετοχές της Dell.

Ωστόσο, αναλυτές αναφέρουν ότι οι νέες προσφορές για την εξαγορά της Dell θα μπορούσαν να αποδειχθούν ιδιαίτερα επικίνδυνες και προειδοποίησε τους πελάτες της για λειτουργική αστάθεια, αν μία εναλλακτική προσφορά γινόταν δεκτή. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Ovum, η Blackstone ή ο όμιλος Icahn θα μπορούσαν να κατακερματίσουν την ικανότητα της Dell να διανείμει επιχειρηματική τεχνολογία και υπηρεσίες βραχυπρόθεσμα, καθώς και καινοτομία μακροπρόθεσμα.