Η Dell αποκαλύπτει μια σειρά από καινούργιες λύσεις και δυνατότητες υπηρεσιών που επιτρέπουν στους πελάτες να απλοποιήσουν τις εφαρμογές desktop virtualization.

Οι λύσεις Flexible Computing της Dell βοηθούν τους πελάτες να απλοποιήσουν τη δυνατότητα διαχείρισης των virtual images, ώστε να έχουν αύξηση της πρόσβασης σε εφαρμογές και της απόδοσης αλλά και αυξημένο έλεγχο  ΙΤ για τη βελτίωση της ασφάλειας. Το χαρτοφυλάκιο λύσεων και υπηρεσιών  Flexible Computing Solutions της Dell επεκτείνει την προσιτότητα των virtual desktops και επικεντρώνεται σε αναλυτικές (granular) επιλογές εφαρμογών και προφίλ.

Περιλαμβάνει τις ακόλουθες λύσεις:
α) Dell Managed Virtual Client: Οι υπηρεσίες διαχείρισης εικονικής επιφάνειας εργασίας της Dell, βελτιστοποιημένες για cloud εφαρμογές, είναι τώρα διαθέσιμες ως μια ολοκληρωμένη λύση από την Dell (μέχρι πρόσφατα προσφέρονταν από την Perot Systems, η οποία είναι πλέον τμήμα της Dell), στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Ως μέρος της υπηρεσίας, η Dell διαχειρίζεται την υποδομή του data center που παρέχει το virtual desktop. To data center μπορεί να υλοποιηθεί εντός ή εκτός του χώρου του πελάτη, ανάλογα με τις απαιτήσεις,

β) Application και Profile Virtualization: Η Dell επεκτείνει τις δυνατότητες των υπηρεσιών της και εστιάζει στις επιλογές εικονικοποίησης εφαρμογών και προφίλ που αντιμετωπίζουν ειδικές περιπτώσεις χρήσης των πελατών με περισσότερη αναλυτικότητα από ποτέ και

γ) Virtual Remote Desktop: Επιτρέπει στους χρήστες να εργάζονται με ένα εικονικό desktop σε έναν απομακρυσμένο server, με λογισμικό virtualization (VMware View ή Citrix XenDesktop) που μιμείται την εμπειρία ενός τοπικού, desktop υπολογιστή. Για τη λύση Virtual Remote Desktop με την υποστήριξη του Citrix XenDesktop, η Dell παρέχει τώρα end-to-end βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική αναφοράς που χρησιμοποιεί την ισχυρή σχέση μας με τη Microsoft και την τεχνογνωσία σε Server 2008 Hyper-V και στις υποδομές διαχείρισης Microsoft System Center.