Η Dell βρίσκεται σε συζητήσεις με τις private equity εταιρείες Silver Lake Partners και TPG για το ενδεχόμενο πώλησης της εταιρείας.

Το ερώτημα είναι αν η πώληση της Dell παρουσιάζει τον καλύτερο τρόπο για τον Michael Dell να στρέψει το focus της εταιρείας περισσότερο σε προϊόντα για επιχειρήσεις αντί για καταναλωτές. Την Τρίτη η Silver Lake Partners βρέθηκε να διαπραγματεύεται με την Dell για μια εξαγορά με τίμημα της τάξεως των 13 ή 14 δολ. ανά μετοχή. Στην ομάδα αγοραστών θα συμπεριλαμβάνονταν και άλλο ένα fund και ο ίδιος ο M. Dell. Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, η αξία της Dell η οποία κάποια στιγμή είχε κορυφωθεί στα 100 δις. δολ, σήμερα είναι περίπου στα 19 δις. δολ., καθώς όχι μόνο έχουν μειωθεί οι πωλήσεις της αλλά και η γενικότερη ζήτηση για PC.

Παρόλα αυτά, ένα deal θα μπορούσε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Πάντως κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί είναι η συμμετοχή του M. Dell στο σχήμα, καθώς ενδέχεται οι επενδυτές να το δουν ως σύγκρουση συμφερόντων. Μια συμφωνία, από την άλλη, θα έδινε την δυνατότητα στον M. Dell να συνεχίσει τη στροφή που έχει ξεκινήσει γύρω από το hardware, software και υπηρεσίες προς επιχειρήσεις, χωρίς να ανησυχεί για τα τριμηνιαία έσοδα κατά τη μετάβαση αυτή.