Η εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Deloitte έπεσε θύμα μιας εκλεπτυσμένης κυβερνοεπίθεσης, όπως αναφέρει η Guardian σε δημοσίευμά της.

Το συμβάν είχε ως αποτέλεσμα να υποκλαπούν εμπιστευτικά emails και δεδομένα μεγάλων πελατών της. H Deloitte επιβεβαίωσε την επίθεση, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι αυτή ήταν περιορισμένη και επηρέασε μόνο λίγους πελάτες της. Η επίθεση, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, έγινε αντιληπτή το Μάρτιο, χωρίς, ακόμα να έχει εξακριβωθεί αν οι επιτιθέμενοι είχαν πρόσβαση στα πληροφοριακά συστήματα της συμβουλευτικής εταιρείας από τον περασμένο Οκτώβριο.

Μετά τον εντοπισμό της δράσης των hackers, η Deloitte ξεκίνησε, σύμφωνα με τις δηλώσεις εκπροσώπου της στην Guardian, μια εντατική και λεπτομερή έρευνα για το συμβάν, στην οποία συμμετείχαν και εξωτερικοί εμπειρογνώμονες ασφάλειας. Στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκαν επακριβώς ποια δεδομένα πελατών  υποκλάπησαν, με την εταιρεία να τους ενημερώνει ακολούθως γι’ αυτό. Παράλληλα, η Deloitte ενημέρωσε τις κυβερνητικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς.

Η Deloitte συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών λογιστικού ελέγχου και συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη χάραξη επιχειρηματικής στρατηγικής. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται επιχειρήσεις από τη φαρμακευτική βιομηχανία, Μέσα Ενημέρωσης, κυβερνητικοί οργανισμοί και τράπεζες.