Ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος της Ταϊλάνδης, η DTAC, με 20 εκατ. συνδρομητές, υπέγραψε την πρώτη της σύμβαση με την Ericsson γα τον εκσυγχρονισμό του πανεθνικού δικτύου της 2G, GSM/EDGE και για την προετοιμασία υπηρεσιών mobile broadband βασισμένες σε WCDMA/HSPA και LTE/4G.

Ο πάροχος θα ανταποκριθεί στη ζήτηση που δημιουργείται με την ετήσια αύξηση κατά 30% στη κίνηση δεδομένων και στη διείσδυση της κινητής, η οποία αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 100%.

Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου θα βελτιώσει τη χωρητικότητά του και θα ενισχύσει τις ταχύτητες, έτσι ώστε οι χρήστες της Ταϊλάνδης να μπορούν να απολαύσουν βελτιωμένη λειτουργία των smartphones, ταχύτερη πλοήγηση στο internet, υψηλότερη ταχύτητα στα downloads και καλύτερη απόδοση σε πολυσύχναστες περιοχές. Η Ericsson θα είναι υπεύθυνη για την παροχή, το σχεδιασμό και τη λειτουργία του πανεθνικού δικτύου GSM/EDGE.

Η σύμβαση αυτή περιλαμβάνει το RBS 6000 multi-standard radio base station της Ericsson, το MSC Server Blade Cluster, τις Οδηγίες Διαχείρισης Δεδομένων Χρήστη, το mobile packet core και λύσεις για το κύκλωμα κορμού.