Η EMC δώρισε στο Βατικανό σύστημα αποθήκευσης 2.8 petabyte, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση εικόνων και εντύπων, πολλά από τα οποία ξεπερνάνε τα 600 χρόνια σε ηλικία.

Το νέο σύστημα αποθήκευσης είναι αρκετό για να αποθηκεύσει όλο το περιεχόμενο της Αποστολικής Βιβλιοθήκης του Βατικανού, που περιλαμβάνει 40 εκατ. σελίδες ψηφιοποιημένων χειρογράφων, ενώ θα αποθηκευθούν ψηφιακές φωτογραφίες. Η κίνηση αυτή της EMC έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Information Heritage Initiative, ενός προγράμματος με στόχο τη διατήρηση και την ψηφιακή διάθεση των πληροφοριών αυτών για τις μελλοντικές γενιές.

Στόχος του Βατικανού είναι να διατηρήσει όλα αυτά τα «ευαίσθητα» κείμενα σε ψηφιακή μορφή, τα οποία στην πρωτότυπη μορφή τους μπορεί να φθαρούν εξαιτίας της συνέχουν χρήσης. Κατά τη διάρκεια του έργου, που θα διαρκέσει περίπου 9 χρόνια, θα χρησιμοποιηθούν τα συστήματα αποθήκευσης Isilon scale-out NAS και Atmos και το λογισμικά backup και ανάκτησης δεδομένων Data Domain και NetWorker, καθώς και το σύστημα αποθήκευσης EMC’s VNX.