Η σουηδική Ericsson AB παρουσίασε τη νέα επιχειρηματική στρατηγική της και προχωρά σε αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής της.

Με την ανάληψη της διοίκησης στα μέσα Ιανουαρίου 2017 από τον Borje Ekholm, τέθηκε, παράλληλα, σε εφαρμογή το πλάνο εσωτερικών αλλαγών για το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η κερδοφορία, το λειτουργικό κέρδος και το λειτουργικό περιθώριο, η τεχνολογία και η ηγετική θέση στην αγορά έχουν προτεραιότητα για τους Σουηδούς, με την Ericsson να σκοπεύει να επικεντρωθεί σε περιοχές όπως το 5G, το cloud και το Internet of Things (IoT).

Γι’ αυτό χρειάζεται να κατανεμηθούν με ένα βέλτιστο τρόπο οι πόροι και επενδύσεις της εταιρείας στα βασικά της χαρτοφυλάκια: Networks, Digital Services (OSS/BSS και Telecom Core) και Internet of Things (IoT). Η βελτίωση της κερδοφορίας μπορεί να επιτευχθεί με περικοπές κόστους και με συρρίκνωση των περιοχών δραστηριοποίησης της εταιρείας. Εκτιμάται ότι τα μέτρα του πρώτου τριμήνου θα επιβαρύνουν το λειτουργικό αποτέλεσμα της εταιρείας κατά 3-4 εκατ. σουηδικές κορόνες, κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν θα έχει επίδραση στη ρευστότητα της εταιρείας.

Τα κόστη αναδιάρθρωσης για όλο το 2017 εκτιμούνται στα 6-8 εκατ. σουηδικές κορόνες. Παράλληλα θα συντελεστεί μια αλλαγή στην οργανωτική δομή της εταιρείας, με τις τρεις νέες επιχειρηματικές περιοχές να αποτελούν τα Networks, Digital Services και Managed Services, τα οποία θα συμπληρώνονται από τις ξεχωριστές μονάδες για τα media – Broadcast & Media Services και Ericsson Media Solutions (για τις οποίες η Ericsson δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει). Τέλος, οι δέκα γεωγραφικές περιοχές δραστηριοποίησης θα συγχωνευτούν στις εξής πέντε: Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και Αφρική, Βορειανατολική Ασία και Νοτιανατολική Ασία, Ωκεανία και Ινδία.