Ως μια επιπλέον επιβεβαίωση της ηγετικής θέσης της στην αγορά, η Ericsson ανακηρύχτηκε ως ο παγκόσμιος ηγέτης στα συστήματα υποστήριξης λειτουργίας τηλεπικοινωνιακών δικτύων από την κορυφαία εταιρεία- αναλυτή της βιομηχανίας Gartner.

Σύμφωνα με την αναφορά, που σκιαγραφεί τους 5 κορυφαίους σε μερίδια αγοράς προμηθευτές συστημάτων υποστήριξης λειτουργίας τηλεπικοινωνιακών δικτύων, η  Ericsson  κατετάγη Νο1 παγκοσμίως για τα OSS (Operations Support Systems), BSS (Business Support Systems) και την παροχή λύσεων και υπηρεσιών σε δίκτυα επόμενης γενιάς.

Ο Per Borgklint, Head of Ericsson’s Business Unit Support Solutions, δήλωσε: «Τα τελευταία δύο χρόνια, η  Ericsson έχει κάνει εξαγορές και επενδύσεις στρατηγικής σημασίας προκειμένου να καταστήσει θέση ηγέτη στην αγορά συστημάτων υποστήριξης λειτουργίας τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Σήμερα είμαστε πολύ περήφανοι που η Ericsson αναδείχτηκε ο παγκόσμιος ηγέτης σύμφωνα με την αναφορά της Gartner και πιστεύουμε πως αυτό ήταν άμεσο αποτέλεσμα της στρατηγικής και των προσπαθειών μας».

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, πως πέρυσι η Ericsson κατονομάστηκε Ηγέτης στο Magic Quadrant in Operations Support Systems της Gartner.