Η επικοινωνία M2M (Machine to Machine) αναμένεται να αναπτυχθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια, ενισχύοντας σημαντικά τον αριθμό των συνδρομητών κινητής επικοινωνίας που σήμερα είναι περίπου 5.3 δις.

Η Ericsson για να υποστηρίξει αυτή την ανάπτυξη παρουσίασε τη Device Connection Platform στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης. Η υπηρεσία θα προσφέρεται σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως, οι οποίοι στη συνέχεια θα προσφέρουν υπηρεσίες Μ2M ανάλογα με τις ανάγκες των εταιρειών πελατών τους. Η πλατφόρμα ακολουθεί το επιχειρηματικό μοντέλο Software as a Service, προσφέροντας στους παρόχους πλεονεκτήματα, όπως χαμηλή αρχική επένδυση σε τεχνολογία και γρήγορο λανσάρισμα στην αγορά.

“Οραματιζόμαστε ένα κόσμο με 50 δις συνδεδεμένες συσκευές το 2020, στον οποίο ότι μπορεί να επωφεληθεί από μια σύνδεση θα συνδέεται”, σχολίασε ο Magnus Furustam, Vice President, head of Core & IMS της Ericsson. Επιχειρήσεις σε μεταφορές, ενέργεια και ασφάλεια, μεταξύ άλλων, θα επωφεληθούν από τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας.