Στο πλαίσιο της IFA 2016, η οποία ανοίγει σήμερα τις πύλες της στους επισκέπτες, h GfK προέβηκε σε μια ανάλυση της διεθνής αγοράς τηλεοράσεων, smartphones, wearables, τεχνολογιών Πληροφορικής, audio και ηλεκτρικών συσκευών.

Όπως καταγράφει η έρευνα, αν και οι πωλήσεις τηλεοράσεων παγκοσμίως υποχώρησαν το πρώτο εξάμηνο του έτους κατά 3,7%,, υπήρχαν γεωγραφικές περιοχές όπου οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν. Παράλληλα, οι νέες τεχνολογίες συμπαρέσυραν τις πωλήσεις προς τα πάνω (π.χ. οι πωλήσεις των Ultra HD τηλεοράσεων αυξήθηκαν κατά 89%). Καλύτερη ήταν η εικόνα στην αγορά smartphones, η οποία αναπτύχθηκε κατά 6,2% σε σχέση με πέρσι, ενώ μεγάλη ανάπτυξη καταγράφουν και τα wearables (+75%).

Αντιθέτως υποχώρηση κατά σχεδόν 20% κατέγραψε η προσανατολισμένη στους ιδιώτες αγορά IT, με εξαίρεση τα Gaming PCs (+58%) και τις φορητές συσκευές (+95%). Στην αγορά audio το streaming αποτελεί τη λέξη κλειδί, όπως και η ασύρματη λειτουργία μαζί με τις online υπηρεσίες μουσικής. Ανεπαίσθητη ήταν η ανάπτυξη της αγοράς οικιακών συσκευών (+1%), ενώ θετικά αναπτύχθηκε η αγορά των μικρών ηλεκτρονικών συσκευών (με της GfK να κάνει λόγο για μια ανάπτυξη της φέτος κατά 2-6%).