Η Google παρουσίασε πριν από λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη το νέο σύστημα πληρωμών, σύμφωνα με το οποίο το κινητό αντικαθιστά τα μετρητά, τις πιστωτικές κάρτες και τις αποδείξεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Google παρουσίασε στη Νέα Υόρκη ένα κινητό Android με το νέο σύστημα ‘tap-to-pay’. Με τo Google Wallet, ο χρήστης θα επιλέγει στο τηλέφωνο ποια κάρτα θέλει να χρησιμοποιήσει για την πληρωμή, και στη συνέχεια θα πληρώνει πλησιάζοντας τη συσκευή του σε έναν συμβατό σαρωτή καρτών.

Το Google Wallet έχει αναπτυχθεί πάνω στην τεχνολογία των τσιπ Επικοινωνιών Κοντινού Πεδίου, ή NFC. Ωστόσο, η Google θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη μήνυση της Paypal, προτού ξεκινήσει να λανσάρει την εν λόγω τεχνολογία. Η Paypal ισχυρίζεται πως το Google Wallet είναι προϊόν υποκλοπής. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Οσάμα Μπέντιερ, ο οποίος σήμερα εργάζεται για την Google και είναι αντιπρόεδρος του τμήματος πληρωμών, έπειτα από εννέα χρόνια εργασίας στη PayPal, κατηγορείται ότι υπέκλεψε εταιρικά μυστικά των προηγούμενων αφεντικών του και τα πούλησε στη Google.