Στο ετήσιο Securities Analyst Meeting της HP, η ηγεσία της εταιρείας παρουσίασε τις στρατηγικές της προτεραιότητες για το μέλλον και ένα λεπτομερές πλάνο για τα επόμενα χρόνια με στόχο την αναδιάρθρωση της εταιρείας.

Κατά την ομιλία της η πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Meg Whitman, υπογράμμισε την πρόοδο που έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο για τη σταθεροποίηση της εταιρείας, τονίζοντας πως τα λειτουργικά και οργανωτικά μοντέλα έχουν ολοκληρωθεί και βελτιωθεί. Η εταιρεία είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να επεκτείνει την θέση της ως ηγέτιδα στο χώρο, οδηγώντας τις επενδύσεις στο χώρο του IT – στο cloud, στη βελτιστοποίηση των πληροφοριών και στην ασφάλεια των δεδομένων.

Το Μάιο, η HP ξεκίνησε μια πολυετή αναδιάρθρωση, σχεδιασμένη να επαναπροσδιορίσει τις δαπάνες και να δημιουργήσει δυνατότητες επενδύσεων, ώστε να ενδυναμώσει τη θέση της στην αγορά και να ανοικοδομήσει τους ισολογισμούς της, ενώ επιστρέφει κεφάλαια στους μετόχους της. Παρά το απαιτητικό αυτό περιβάλλον, η HP έχει διατηρήσει τις δαπάνες της σε έρευνα και ανάπτυξη (research and development R&D), διατηρώντας παράλληλα την υγιή εικόνα της επιχείρησης.

Η εταιρεία είναι και πάλι σε θέση να διατηρήσει τα οικονομικά της επίπεδα και να συμπληρώσει την αναδιάρθρωσή της μέχρι το τέλος του 2014. Σύμφωνα με την Whitman, μέχρι το 2016 τα έσοδα της εταιρείας αναμένεται να αυξάνονται συνεχώς παράλληλα με το ΑΕΠ, με τα λειτουργικά κέρδη να αυξάνονται ακόμη ταχύτερα.