Τα έξι βασικά εσωτερικά data centers επόμενης γενιάς της HP υποστηρίζουν τις παγκόσμιες δραστηριότητες της εταιρείας, αξιοποιώντας πλέον αποκλειστικά λύσεις του χαρτοφυλακίου HP Networking.

Σε λιγότερο από έξι μήνες, οι μηχανικοί της HP κατάφεραν να αντικαταστήσουν όλα τα core Wide-Area-Network (WAN) routers και τους μεταγωγείς δικτύων τρίτων παρόχων, συνδέοντας τα έξι data centers μεταξύ τους και με το Internet. Επίσης, εγκατέστησαν 75 routers και μεταγωγείς δικτύου του χαρτοφυλακίου HP A Series και προχώρησαν στην αναβάθμιση και αντικατάστηση 30 κυκλωμάτων, χωρίς να χρειαστεί η διακοπή της λειτουργίας  των data centers.

«Τον προηγούμενο Απρίλιο είχαμε αναγγείλει ότι τα data centers μας θα λειτουργούσαν χωρίς WAN routers και μεταγωγείς δικτύου της Cisco. Αυτή η δήλωση είναι ήδη πραγματικότητα. Αυτό το καταφέραμε βάσει προγράμματος και ήδη οι επιδόσεις των data centers μας είναι καλύτερες από όσο περιμέναμε. Μάλιστα αυτό το πετύχαμε χωρίς να χρειαστεί να βγάλουμε κάποιο από τα data centers μας εκτός δικτύου», σημείωσε ο Ken Gray, Vice President Infrastructure, Global Information Technology της HP.

«Τα data centers στα οποία έγινε η υλοποίηση βρίσκονται στο Houston, το Austin και την Atlanta (δύο σε κάθε πόλη). Περισσότερα από 85 παγκόσμια εσωτερικά data centers με μέγεθος από 5000 τετραγωνικά πόδια και πάνω, καθώς εκατοντάδες μικρότερες τοποθεσίες server, ενοποιήθηκαν σε αυτά τα 6 βασικά data centers. Το επόμενο βήμα του πλάνου μετάβασης είναι η εγκατάσταση των προϊόντων HP Networking σε ολόκληρο το εύρος του δικτύου που συνδέει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε όλο τον κόσμο. Στις συζητήσεις που έχουμε με πελάτες από όλο τον κόσμο, όλοι αναζητούν έναν προμηθευτή που να διαθέτει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο λύσεων δικτύωσης με βάση μια ανοιχτή αρχιτεκτονική, γεγονός που θα προσφέρει εναλλακτικές σε σχέση με τα ιδιόκτητα πρωτόκολλα τα οποία αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν για δεκαετίες», δήλωσε ο Randy Mott Executive Vice President και Chief Information Officer της HP.

«Από την πρώτη αξιολόγηση, γνωρίζαμε ότι η τεχνολογία της 3Com θα προσέφερε εξαιρετική επιπλέον αξία στην HP», συμπλήρωσε.