Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της IDC για το σύνολο του 2010, η HP κατέλαβε την κορυφαία θέση στην παγκόσμια αγορά των servers, τόσο σε όρους εσόδων, όσο και σε όρους μονάδων.

Όπως σημειώνει η έκθεση της IDC, το μερίδιο της HP επί των συνολικών εσόδων της παγκόσμιας αγοράς των x86 servers έφτασε το 39%, εμφανίζοντας ανάπτυξη 34% σε σχέση με το 2009. Οι servers HP ProLiant διατήρησαν την κορυφαία θέση στην κατηγορία των x86 servers για 59ο τρίμηνο στη σειρά, δηλαδή από τότε που η IDC ξεκίνησε τις μετρήσεις της για τη συγκεκριμένη αγορά.

Σύμφωνα με την έκθεση της IDC, η HP ήταν ο μοναδικός από τους μεγάλους παρόχους servers που εμφάνισε ανάπτυξη μεριδίου εσόδων στην κατηγορία των EPIC/RISC UNIX Blade servers. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, η HP εμφάνισε ανάπτυξη 20,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με το μερίδιο της στη συγκεκριμένη αγορά να ανέρχεται στο 62,3%.

Ακόμα, το μερίδιο της HP επί των συνολικών εσόδων της αγοράς EPIC/RISC UNIX Servers έφτασε το 76,1% στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, διατηρώντας τα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων τριμήνων και το μεγάλο της προβάδισμα από τη δεύτερη εταιρεία στην κατάταξη. Επιπλέον, στην αγορά των x86 servers σε τοπικό επίπεδο, το μερίδιο της HP επί των συνολικών εσόδων διαμορφώθηκε στο 53,5 % για το τέταρτο τρίμηνο του 2010.

Ταυτόχρονα, η HP εξασφάλισε μερίδιο αγοράς 59,7% σε αριθμό servers. Η HP διατήρησε την ηγετική της θέση και για το σύνολο του 2010, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 50,2% επί των συνολικών εσόδων της αγοράς των x86 servers και 55,9% επί των συνολικών μονάδων.