Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Huawei eco-Connect Europe 2016 που έλαβε χώρα στο Παρίσι το χρονικό διάστημα 20-21 Οκτωβρίου, η Huawei Technologies αποκάλυψε τα σχέδιά της για την ευρωπαϊκή αγορά cloud.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εκδήλωση ο Vincent Pang, πρόεδρος της Huawei Western Europe, η Huawei σκοπεύει να αναπτύξει στην Ευρώπη τρία οικοσυστήματα cloud: για network operators, για κάθετες βιομηχανίες και για τελικούς καταναλωτές,. Στο πλαίσιο αυτό εξελίξεις όπως τα Cloud-Transformation, SDN/NFV, NB-IoT, Smart Home και HPC (High Performance Computing) θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στις καινοτομικές δράσεις που θα αναλάβει η Huawei. Για τους network operators η Huawei Technologies αναπτύσσει σε συνεργασία με 500 συνεργάτες της ένα content cloud, το οποίο θα συνδέει καλύτερα τους content providers με τους network operators.

Για τις κάθετες βιομηχανίες η Huawei θα προσφέρει μια λύση enterprise cloud, ενώ θα ικανοποιεί τις ανάγκες των τελικών καταναλωτών με την ανάπτυξη ενός consumer cloud για την αξιοποίηση βασισμένων στο cloud προσφορών. Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Huawei λανσάρισε το νέο της European Developer Enablement Plan, μέσω του οποίου θα επενδύσει 75 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη 100.000 developers από τώρα έως το 2020. Στο πλαίσιο αυτό του προγράμματος η εταιρεία θα ανοίξει τρία Labs  δίνοντας τη δυνατότητα στους developers να συνεργαστούν για τη δημιουργία εφαρμογών και περιεχομένου βασισμένου σε δικές της τεχνολογίες cloud.