Ο ελβετικός όμιλος ηλεκτρονικών και engineering specialist ABB σύναψε συμφωνία συνεργασίας με την IΒM, στο πλαίσιο της οποίας οι δύο επιχειρήσεις θα αναπτύσσουν από κοινού και θα κυκλοφορούν στην αγορά βιομηχανικά προϊόντα και λύσεις που θα αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη.

Η ΙΒΜ θα συνεισφέρει με το Watson, το προϊόν της που αναλύει δεδομένα κάνοντας χρήση τεχνητής νοημοσύνης, ενώ η ABB με τη λύση της Ability. H πρώτη κοινή λύση των δύο εταιρειών, που θα χρησιμοποιεί το ABB Ability και τον ΙΒΜ Watson, θα προσφέρει σε πραγματικό χρόνο insights μέσα στο εργοστάσιο και τις γραμμές παραγωγής. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, οι δύο εταιρείες θα συμβάλουν σε μια αποτελεσματικότερη λειτουργία και υποστήριξη έξυπνων δικτύων τροφοδοσίας ρεύματος, προβλέποντας την προσφορά και ζήτηση ενέργειας.

Η ABB με σχεδόν 70 εκατ. συνδεδεμένες συσκευές, 70.000 ψηφιακά συστήματα ελέγχου και 6.000 enterprise λύσεις software κατέχει ηγετική θέση στην αγορά βιομηχανικών λύσεων. Πέρσι η ABB είχε συνάψει μια αντίστοιχη συμφωνία συνεργασίας με την Microsoft, στο πλαίσιο της οποίας παρείχε ψηφιακές λύσεις μέσα από ενσωματωμένη πλατφόρμα cloud.