Συνεργασία για την Ελλάδα και την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης υπεγράφη μεταξύ της ICAP Employment Solutions και της πολυεθνικής εταιρείας Coupa, κορυφαίας εταιρείας σε λύσεις E-Procurement και Βελτιστοποίησης Κόστους μέσω τεχνολογίας Cloud.

Η ICAP Employment Solutions, μέλος του Ομίλου ICAP, η οποία παρέχει λύσεις Business Process Outsourcing, αντιπροσωπεύει από τον Ιανουάριο του 2013 την COUPA, την Αμερικάνικη εταιρεία, με την προσδοκία να μεταφέρει στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εφαρμογές Cloud για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας από την Προμήθεια έως και την Πληρωμή (Procure to Pay).

Η Coupa, μέσα από μία μοναδική προσέγγιση, στοχεύει όχι απλά στην εγκατάσταση και διατήρηση software που διευκολύνει τις διαδικασίες που ακολουθούν τα τμήματα Προμηθειών, αλλά προχωράει ένα βήμα παρακάτω με ευρεία χρήση τεχνολογιών cloud. Πιο συγκεκριμένα, με βασική αρχή την παροχή πραγματικής και μετρήσιμης αξίας στους πελάτες της, συμβάλλει ώστε να πετύχουν σημαντική μείωση κόστους σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο.

Το μέσο είναι μία εύκολη στη χρήση διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία μπορεί να διευρυνθεί γρήγορα για να καλύψει τη διεθνή δραστηριοποίηση μίας εταιρείας. Η πλατφόρμα αυτή – μία τέλεια επέκταση σε υφιστάμενο σύστημα ERP – έχει τη δυναμική να συμπεριλάβει εκατομμύρια προϊοντικούς καταλόγους και να προσφέρει αυτοματοποίηση μεταξύ επιλογής προϊόντος και ελέγχου κόστους. Οι λύσεις αυτές προσφέρουν 60% βελτίωση της παραγωγικότητας ενώ μειώνουν τις μέρες επεξεργασίας τιμολογίων από 5 σε 2 κατά μέσο όρο (έρευνα Coupa, Μάρτιος 2012.