Σημαντική ανάπτυξη της αγοράς Software-Defined Storage (SDA) τα τέσσερα επόμενα χρόνια προβλέπει η IDC.

Oι αναλυτές της εταιρείας παρατηρούν να υφίσταται μια μετατόπιση του enterprise storage από τις hardware-defined επιλογές στο SDA, όπως επίσης και μια στροφή από τις on-premises υποδομές στο cloud (public ή private). Ωστόσο, το SDS κερδίζει περισσότερο έδαφος καθώς ικανοποιεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, τις ανάγκες των data center επόμενης γενιάς πολύ πιο αποτελεσματικά από τις legacy υποδομές storage. Αυτό εξηγεί και το μεγάλο μέσο ετήσιο αριθμό ανάπτυξης της αγοράς SDS (+13,5%), την περίοδο 2017-2021.

Οι αναλυτές της IDC αποδίδουν αυτή τη δυναμική ανάπτυξης στην ικανότητα των λύσεων SDS να προσφέρουν στρατηγική λειτουργικότητα του storage στο software, όπως, επίσης και βελτιωμένη ευελιξία, συμπεριλαμβανομένου του ταχύτερου provisioning και του μικρότερου κόστους μέσω της αυτόνομης διαχείρισης storage. H έρευνα της IDC εντοπίζει τρεις σημαντικά τμήματα στην αγορά SDS: file, object και hyperconverged infrastructure (HCI).

Η IDC θεωρεί ότι όλα αυτά αναπτύσσονται ταχύτατα χάρη στις απαιτήσεις των data center νέας γενιάς, με το HCI να διαθέτει τις καλύτερες προοπτικές, καθώς ο προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης του αγγίζει το 26,6%,  σε σχέση με το 13,5% σε όλη την αγορά SDS. Αυτό εξηγεί γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη κινητικότητα στην αγορά HCI τον τελευταίο καιρό, με συνενώσεις και εξαγορές εταιρειών.