Η Informatica ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφασή της να εξαγοράσει τη Γερμανική Heiler Software, κατασκευαστή MDM (master data management), μετά την ανεπίσημη συνεργασία τους εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Η Informatica θα αποκτήσει, μέσω της εξαγοράς, εμπειρία στον τομέα της λιανικής, της διανομής και της κατασκευής, ενώ θα έχει πρόσβαση σε MDM που επικεντρώνονται στη βιομηχανία και που διαφορετικά θα έπρεπε να δημιουργήσει. Επίσης, θα αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της στο MDM ενσωματώνοντας τις εργασίες της Heiler και την δική της τεχνολογία ψηφιακής διαχείρισης assets. Τέλος, θα αποκτήσει νέο προσωπικό που γνωρίζει καλά προϊόντα MDM, στα οποία η ίδια δεν έχει εμπειρία, όπως e-commerce, ERP και την αλυσίδα ανεφοδιασμού και προμήθειας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Gartner, η Informatica σκοπεύει να στοχεύσει στην αγορά της Γερμανίας, όπου επικρατεί η SAP, καθώς η συμφωνία παρέχει καλές προοπτικές μεταπώλησης, αν και η Informatica θα πρέπει να δουλέψει σκληρά, καθώς οι πελάτες της Heiler αποτελούνται κυρίως από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον, η Informatica θα πρέπει να ενσωματώσει τρία ακόμα MDM προϊόντα: το βασικό πρόγραμμά της Informatica MDM – μετά την συγχώνευση με τη Siperian το 2010 -, το MDM της Heiler και τα, βασισμένο στο cloud, προϊόντα της, μετά την εξαγορά της Data Scout.