Η Intel βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης επικοινωνιακής τεχνολογίας που θα μπορεί άμεσα να επεξεργάζεται και να ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα που λαμβάνει από το Hawking, μέσω των ελάχιστων μυών που μπορεί πλέον να κινήσει και να ελέγξει.

Όπως ανακοίνωσε στην CES 2013, πριν λίγες μέρες, στέλεχος της Intel, η εταιρεία βρίσκεται πολύ κοντά σε μία νέα τεχνολογία που θα βελτιώσει την επικοινωνία του Hawking, που πλέον έχει μειωθεί στη μία λέξη/λεπτό. Όπως ανέφερε ο Justin Rattner, CTO της Intel, o Hawking συνδυάζοντας συγκεκριμένες εκφράσεις του προσώπου του μπορεί να αυξήσει την τιμή αυτή για να «μεταφράσει» τις σκέψεις του, δίνοντας του τη δυνατότητα να επικοινωνήσει ακόμα και με κώδικα Morse και αυξάνοντας την επικοινωνιακή του δυνατότητα σε 5 ή ακόμα και 10 λέξεις/λεπτό.

Τέλος, η νέα τεχνολογία της Intel θα μπορέσει ίσως να δημιουργήσει ένα νέο user interface για τον Hawking που θα ήταν ταχύτερο από την επιλογή γραμμάτων ή λέξεων. Η συνεργασία της εταιρεία με τον Hawking γίνεται στα πλαίσια της έρευνάς της στα smart gadgets και στην βοηθητική τεχνολογία για τους ηλικιωμένους. Το κλειδί βρίσκεται στην δυνατότητα της τεχνολογίας να «γνωρίζει» το χρήστη όπως ένας φίλος του, αναγνωρίζοντας εκφράσεις του προσώπου και αλλαγές συμπεριφοράς.