H Microsoft σε συνεργασία με την Interworks παρουσίασαν το πρώτο Microsoft Software-plus-Services (S+S) Incubation Center στην Ελλάδα.

Συνολικά στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης έχουν εγκαινιαστεί δύο S+S Incubation Centers – το πρώτο εγκαινιάστηκε στη Ρωσία – σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Το S+S Incubation Center έχει ως στόχο την παροχή υποστήριξης σε Independent Software Vendors (ISVs) προκειμένου αυτοί να έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν το νέο μοντέλο διάθεσης “Λογισμικό ως Υπηρεσία” (Software as a Service), το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό της Software + Services στρατηγικής της Microsoft.

Στο κέντρο αυτό, οι ISVs, θα λαμβάνουν επιχειρηματική καθοδήγηση από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό, θα τους προσφέρεται η κατάλληλη τεχνογνωσία, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και σε ένα εδραιωμένο δίκτυο υπηρεσιών φιλοξενίας (Hosting Services) για αξιόπιστη και ασφαλή διάθεση των εφαρμογών τους σε πελάτες.

Στόχος της συνεργασίας είναι μια αγορά 250 ISVs, από την οποία αναμένεται να προκύψουν από 130 έως 160 συνεργασίες. Σύμφωνα με τον Βασίλη Ζωγράφο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Interworks, “η Interworks προσδοκεί από αυτή τη συνεργασία 10 Gold, 40 – 50 Silver και 80 – 100 Members συμβάσεις.”

Παράλληλα, η Interworks εξελίσσει τη συνεργασία της με τη Microsoft στο επίπεδο του SaaS και αναμένεται μέχρι το τέλος της χρονιάς να παρουσιάσει τρεις νέες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται η διάθεση των υπηρεσιών Microsoft Communication Server και Microsoft Share Point Services, ενώ το  4ο τρίμηνο του 2009, η Interworks θα γίνει η πρώτη εταιρεία που θα διαθέσει σε ελληνικό data center το Microsoft Dynamics CRM 4.0 βάσει του μοντέλου SaaS.