Η Intracom Telecom, μέλος της Sitronics, υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο αξίας 1,2 εκατ. δολαρίων με τη DiscoveryTel Ghana, για την ανάπτυξη του πρώτου δικτύου Mobile WiMAX στην Γκάνα.

 Στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης η Intracom Telecom θα υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο Mobile WiMAX, βασισμένο στα προϊόντα της OmniMAX και OmniBAS (πλατφόρμα WiMAX & πλατφόρμα μικροκυματικών συστημάτων υψηλής χωρητικότητας τεχνολογίας Ethernet αντίστοιχα).

Στο έργο θα χρησιμοποιηθεί η λύση uni|MS της INTRACOM TELECOM για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση και διαχείριση του δικτύου της DiscoveryTel. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2010 και θα δώσει τη δυνατότητα στην DiscoveryTel Ghana να παρέχει ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες σε  εταιρικούς και οικιακούς χρήστες στην πρωτεύουσα της Γκάνας (πληθυσμού 2 εκ. κατοίκων), και στην ευρύτερη περιοχή. Στη σύμβαση, επίσης, προβλέπεται η επέκταση της συνεργασίας για την παροχή αντίστοιχων ευρυζωνικών υπηρεσιών και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Η ζήτηση υπηρεσιών φωνής και δεδομένων στη Δ. Αφρική αυξάνεται ραγδαία. Σε αυτό το διαρκώς αναπτυσσόμενο και ανταγωνιστικό περιβάλλον επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την Intracom Telecom και να εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογικά προηγμένές και οικονομικά αποδοτικές ασύρματες λύσεις της προκειμένου να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας ευρυζωνικές υπηρεσίες στους πελάτες μας» σχολίασε ο Λεωνίδας Σκαρλάτος, Πρόεδρος του ομίλου και Γενικός Δ/ντής Λειτουργιών (COO) της DiscoveryTel.