Η Jupiter Telecommunications (J:COM), ο μεγαλύτερος πάροχος καλωδιακών υπηρεσιών της Ιαπωνίας, επέλεξε την Ericsson για την υλοποίηση μιας νέας γενιάς τηλεοπτικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, η J:COM επέλεξε τη βραβευμένη τηλεοπτική πλατφόρμα MediaFirst της Ericsson για να προσφέρει μια βελτιωμένη και εξατομικευμένη τηλεοπτική εμπειρία με πολλαπλές οθόνες στα 3,7 εκατομμύρια πελατών της. Το στάδιο του βασικού σχεδιασμού θα ξεκινήσει το 4ο τρίμηνο του 2017 και, στη συνέχεια, οι δύο εταιρείες θα εδραιώσουν τη συμφωνία ανάπτυξης.

Η νέα τηλεοπτική υπηρεσία θα προσφέρει στους συνδρομητές της J:COM νέες δυνατότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν μια εξαιρετικά εξατομικευμένη και απρόσκοπτη τηλεοπτική εμπειρία σε διάφορες οθόνες, καθώς και τη δυνατότητα παρακολούθησης ζωντανών τηλεοπτικών εκπομπών και πρόσβασης σε περιεχόμενο κατ’ απαίτηση σε οποιαδήποτε συσκευή.

Επίσης, η Ericsson θα εγκαταστήσει στους αποκωδικοποιητές της J:COM το πρότυπο Κιτ Σχεδιασμού Αναφοράς (Reference Design Kit, RDK), ενώ θα υλοποιήσει και ένα σύστημα πρόσβασης υπό προϋποθέσεις, το οποίο θα καθιστά δυνατή την παροχή περιεχομένου Ultra HD. Επιπλέον, θα παρέχει νέες δυνατότητες οικονομικής αξιοποίησης, για παράδειγμα αποτελεσματικότερες υπηρεσίες προτεινόμενου περιεχομένου, με χρήση της προηγμένης ανάλυσης δεδομένων της Ericsson.