Με το θέμα των επιθέσεων σε υπολογιστές ιδιωτών και επιχειρήσεων να λαμβάνει κάθε χρόνο μεγαλύτερες διαστάσεις, οι εταιρείες που προσφέρουν εργαλεία προφύλαξης αναπτύσσονται διαρκώς κα εξελίσσουν τα προϊόντα τους.

H Kaspersky, μιας από τις πιο αναγνωρισμένες παραγωγούς λογισμικού ασφάλειας, με έδρα στη Μόσχα, παρουσίασε τη νέα έκδοση των προϊόντων Internet Security και Antivirus. Οι εκδόσεις 2010 ενσωματώνουν τα πλεονεκτήματα της εξελιγμένης τεχνολογίας Host-based Intrusion Prevention System (HIPS) στην ενότητα Ελέγχου Εφαρμογών (Application Control module), η οποία προχωρά στην αξιολόγηση της ασφάλειας κακόβουλου λογισμικού που ήταν άγνωστο μέχρι πρότινος.

Επιπλέον, περιλαμβάνουν την τεχνολογία Sandbox ενσωματώνοντας τεχνολογίες virtualization και προσφέροντας ένα ειδικό ασφαλές runtime περιβάλλον μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να επισκεφθούν site και να ανοίξουν εφαρμογές για τις οποίες δεν είναι σίγουροι ότι είναι ασφαλείς.

Ακολουθώντας το πνεύμα των καιρών όσον αφορά τις υπηρεσίες cloud, η Kaspersky αξιοποιεί το Kaspersky Security Network, το οποίο χρησιμοποιεί πληροφορίες από εκατομμύρια χρήστες, ώστε να μειωθούν οι χρόνοι ανταπόκρισης σε νέες απειλές και να ανασυγκροτούνται οι αξιόπιστες βάσεις δεδομένων με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με καθαρά και προσβεβλημένα αρχεία.