Η χωρητικότητα των USB sticks ακολουθεί πλέον μια ανηφορική διαδρομή απότομης κλίσης και ήδη γίνεται λόγος για προϊόντα που θα ξεπεράσουν τα 200 GB και θα είναι διαθέσιμα μέσα στο 2009.

Η Kingston ακολουθώντας αυτή την διαδρομή παρουσίασε το Data Traveler 150 με χωρητικότητα 64 GB, το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο.

Ο Laurent Sirgy, Regional Director της Kingston Technology για τη Γαλλία, τη Νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική δήλωσε ότι το 2009 θα υπάρξει μια συρρίκνωση στις εταιρείες που παράγουν μνήμες, καθώς η συμπίεση των τιμών δεν επιτρέπει την επιβίωση για όλους. Επίσης, η αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων απώλειας δεδομένων, εξαιτίας απώλειας φορητών καρτών μνήμης, θα έχει ως αποτέλεσμα την ενσωμάτωση περισσότερων δικλείδων ασφάλειας σε αυτούς τους τύπους προϊόντων.

Όσον αφορά στις επιχειρηματικές εφαρμογές, η αυξανόμενη τάση για εφαρμογές virtualization, δημιουργεί μεγάλη ζήτηση στην αγορά μνήμης. Τέλος, σχετικά με τα SSD, o Laurent Sirgy δήλωσε ότι η Kingston είναι έτοιμη να διαθέσει προϊόντα σε αυτόν τον τομέα, θα το κάνει όμως όταν παρατηρηθεί η απαιτούμενη ζήτηση. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται να συμβεί μέσα στο 2009.

Στην ελληνική αγορά, η Kingston σκοπεύει μέσα στο 2009 να ενισχύσει περισσότερο τον τομέα του retail, αυξάνοντας παράλληλα και το μερίδιο της στις b2b συνεργασίες της. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα της το 2007 ανήλθαν σε 17,1 εκατ. δολάρια έναντι 13,4 εκατ. δολ. το 2006, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 27,6%.