Τα σημαντικότερα IT Projects που έχει προγραμματίσει να τρέξει το 2017 η εταιρεία LGS Handling, η οποία ασχολείται με την επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από το 2008, αφορούν τη μεταφορά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην πλατφόρμα Microsoft Office 365 και την αναβάθμιση των συστημάτων Cargo και Time Attendance με χρήση fingerprint.

«Τα emails αποτελούν ένα από τα πιο βασικά εργαλεία της εταιρείας και γι’ αυτό έχει αποφασιστεί να μεταφερθούν στην πλατφόρμα της Microsoft για περισσότερη χωρητικότητα και γρηγορότερη αποστολή, αξιοποιώντας όλα τα οφέλη που προσφέρει η εν λόγω πλατφόρμα» δηλώνει στο NetFAX ο Θέμης Πραστίτης, IT Manager της LGS Handling. Ένα άλλος βασικός τομέας είναι το Τμήμα Φορτίων και Εμπορευμάτων (Cargo), όπου η εταιρεία θα επενδύσει σε νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα, το οποίο θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο σύστημα για πιο σωστή και γρήγορη διεκπεραίωση των εργασιών. Η αναβάθμιση του συστήματος Time Attendance με τη χρήση Fingerprint έχει στόχο την πιο ακριβή και σωστή καταγραφή των ωρών εργασίας, για σκοπούς μισθοδοσίας και ελέγχου. «Η Διεύθυνση Πληροφορικής σκοπό έχει πάντα την απλοποίηση / αυτοματοποίηση διαδικασιών με τη χρήση της τεχνολογίας.

Αυτός θα είναι και ο στόχος μας και τη νέα χρονιά, όπου θα δώσουμε έμφαση στη συνεχή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό όλων των συστημάτων, με απώτερο στόχο την προσφορά σε όλους τους υπαλλήλους της εταιρείας νέων δυνατοτήτων και καλύτερων ευκαιριών, αξιοποιώντας καινούργιες  τεχνολογίες και συστήματα» συμπληρώνει ο Θέμης Πραστίτης. Το 2016 η LGS Handling είχε προχωρήσει στην εγκατάσταση δύο Cisco Firewalls (με ενσωματωμένο σύστημα Firesight), ένα στο αεροδρόμιο Λάρνακας και ένα στο αεροδρόμιο Πάφου, όπως και την εγκατάσταση σε όλο τον αυτοκινούμενο εξοπλισμό της συστήματος GPS με αναγνώριση οδηγού, ταχύτητας, φρένων, ωρών χρήσης κ.λπ., επιτυχαίνοντας τη μείωση των ατυχημάτων, τη βελτιστοποίηση χρήσης, τον έλεγχο της θέσεως των οχημάτων, αλλά και τον καλύτερο προγραμματισμό της συντήρησης. “Είμαστε πεπεισμένοι ότι όσο πιο πολλές και  προσεκτικά μελετημένες  επενδύσεις κάνει μια εταιρεία στον τομέα της τεχνολογίας τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη για την ίδια αλλά και το προσωπικό της” συμπληρώνει ο Θέμης Πραστίτης.