Η Mellon Technologies γνωστοποίησε σήμερα ότι ξεπέρασε το ορόσημο των 5 εκατ. καρτών για εφαρμογές πιστότητας (loyalty) και δωροκάρτας (gift cards) σε επιχειρήσεις λιανικής.

Την τελευταία δεκαετία η εταιρεία έχει  αναπτύξει πρωτοπόρες για τη χώρα μας εφαρμογές σε διαφορετικούς κλάδους, και έχει συμβάλει σημαντικά στην υλοποίηση και υποστήριξη των γνωστότερων προγραμμάτων πιστότητας και δωροκάρτας που βασίζονται στη χρήση κάρτας. Τα προγράμματα πιστότητας που βασίζονται στη χρήση κάρτας βοηθούν τις επιχειρήσεις να προσφέρουν πρόσθετα οφέλη στους πελάτες τους ενισχύοντας το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, ενώ τους επιτρέπουν να αποκτήσουν μια τυποποιημένη διαδικασία marketing μειώνοντας παράλληλα τα αντίστοιχα κόστη. Τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν την κάρτα ένα προσιτό, εύχρηστο και ευρέως αναγνωρίσιμο μέσο ανάπτυξης και προβολής για κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως κλάδου και μεγέθους.

«Η ανάγκη ισχυροποίησης της πιστότητας των πελατών έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ η περίοδος έντονης κρίσης που διανύουμε έχει διαμορφώσει μια πιο εξεταστική αντιμετώπιση των αγορών από τους καταναλωτές, ωθώντας τις επιχειρήσεις στην ανεύρεση νέων τρόπων προσέλκυσης και διατήρησης του πελάτη. Προς αυτή την κατεύθυνση, είναι εξαιρετικά θετικό ότι και από το κράτος σχεδιάζονται δράσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, όπως το «Digi-retail» που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,» σχολίασε η Πέγκυ Γκελεστάθη, Υπεύθυνη Τομέα Λύσεων μη-Τραπεζικών Καρτών της Mellon Technologies.